9 Eylül 2009 Çarşamba

Şipşak Kurabiye

Çok pratik bir tarif özellikle aniden gelecek bir misafir için şipşak kurabiye  koydum adını aslında anonim bir tarif ama işte herkesin bir şeyler katıp eksilttiği benimde pul biberi eklediğim bir tarif bu




1 çay bardağ sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yumurta akı
Susam
Kabartma tozu
Un

Yumurta akı ve susam dışındaki herşeyi karıştırın ve bir kurabiye hamuru elde edin biraz yağlı olacak ele yapışmayan bir hamur anlayacağınız ondan kıvamını her zamanki gibi kulak memesi yumuşaklığı ile anlatmam yeterli olacaktır.Susamı bir tabağa yayıyoruz. Yumurtanın akına hemen sonrada susama buluyoruz tepsiyi yağlamayın zaten yağlı bir kurabiye.!80 derecede 15-20  dk pişirmeniz yeterli.Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...